Hans Teeuwen staat met Nou Lekker Dan in een bomvol Martiniplaza. Jacques J. d'Ancona is erbij. 'Ik ben altijd heel eerlijk tegen jullie geweest' | recensie ★★★☆☆

Luister even mee. Naar Hans Teeuwen, die bij de opening van zijn show Nou Lekker Dan een statement de zaal ingooit. Zalvend: ,,Ik ben altijd heel eerlijk tegen jullie geweest...” Zo’n verklaring ga je niet testen op het gehalte aan solidariteit. Nog geen halve minuut later vindt hij dat ,,het best een beetje mag schuren...’’ Jacques J. d'Ancona recenseert Hans Teeuwen die in een bomvol Martiniplaza staat.

Hans Teeuwen, twee avonden in een afgeladen MartiniPlaza.

Hans Teeuwen, twee avonden in een afgeladen MartiniPlaza. Foto: Corné Sparidaens

Dat schuren, hij noemt het een walgelijke opmerking. Teeuwen verwacht eigenlijk het eerste open doekje. Dit blijft uit. Ze geloven het wel, ze weten wie er op het toneel staat. Niemand heeft behoefte aan een filosofische beschouwing over het fenomeen cabaret. Teeuwen zelf evenmin. Hij stelt zich niet op als de voorganger. Trendsetter misschien? Welnee. Hij is de beheerder van een volstrekt eigen genre. Uniek qua stijl en performance.

Nieuws

menu