Harry Wich Stipendium voor Minerva-afgestudeerde Julian Verkerk uit Groningen

Een still uit 'Het videopaleis', een film van Julian Verkerk.

De in Groningen woonachtige Julian Verkerk krijgt dit jaar het Harry Wich Stipendium, een toelage van 12.500 euro voor aanstormend talent in de theatervormgeving.

Dat heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds maandag bekendgemaakt. Bedoeling is dat Verkerk, die deze zomer afstudeerde aan Academie Minerva, het geld gebruikt voor een vervolgopleiding of studie om zijn werk verder te ontwikkelen en te professionaliseren.

Volgens de stipendium-jury gebruikt Verkerk een eigen beeldtaal die zijn oorsprong vindt in de jaren ’70 en ’80 en laat hij zien dat hij van alle markten thuis is door een overlap tussen theater en film te creëren.

Tweede onderscheiding voor maker Het videopaleis

Verkerk werd eerder dit jaar tijdens de uitreiking van de prijzen voor de Beste Groninger Films onderscheiden met de OOG TV Talent Award voor zijn film Het videopaleis .

Het Harry Wich Stipendium komt uit een fonds dat is ingesteld door Dorine de Vos, weduwe van theatervormgever Harry Wich (1927 – 2002). Wich was onder meer decor- en kostuumontwerper voor De Nationale Opera, het Nationale Ballet, de Haagse Komedie en andere gezelschappen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu