Harry van der Laan opent jazzseizoen

Harry van der Laan opent jazzseizoen

Met een concert van de jazzgroep Tweed & Sneakers wordt zaterdag het seizoen geopend in de Harbourjazzclub aan de Havenkade in Winschoten.

Frontman

Frontman van de zevenmans-formatie is Harry van der Laan. De Winschoter studeerde saxofoon, dwarsfluit en klarinet, eerst aan het Groninger conservatorium en daarna aan het Hilversums conservatorium. Hij begon in 1996 met doceren aan muziekscholen onder meer in Veendam, Winschoten en Delfzijl. Tweed & Sneakers richt zich op boogalo dansmuziek.

Culturele trekker

Oost-Groningen heeft er met de Harbourjazzclub, die haar eerste jaar achter de rug heeft, weer een culturele trekker bij. Na de opening van de Klinker is het theaterdoek voor de Tramwerkplaats gevallen. De theaterzaal van de Tramwerkplaats schuift een stukje op naar de commercie. ,,En door de brasserie om te toveren tot een jazzclub met veel liveprogrammering ontstaan er in Winschoten verschillende, zich versterkende podia”, meent initiatiefnemer Leo Janson. ,,Ook de horeca roert zich, steeds vaker wordt er livemuziek geprogrammeerd, met het keren van de economische recessie en de revitalisering van de binnenstad ontstaat een bruisende muziekstad.”

Samenwerking

De Harbourjazzclub richt zich vooral op de samenwerking met het Prins Bernard Conservatorium. Een podium bieden aan conservatoriumstudenten levert tegen lage kosten aantrekkelijke optredens op. Eens per maand organiseert de Harbourjazzclub een optreden in de zaal, een wat groter orkest waarvoor ook entree betaald moet worden. ,,Deze kwaliteitsgroei is belangrijk om in de toekomst ook echt een rol te spelen in de jazzscene in Noord-Nederland en Ost-Friesland”, aldus Janson, die samen met Wilbert van der Splinter de jazzclub heeft opgericht.

Nieuws

Meest gelezen

menu