Jazzconcert NNO vanavond live op tv te zien. Wij keken alvast bij de uitvoering en kunnen zeggen: het is de moeite waard | concertrecensie ★★★★☆

Vrijdagavond 15 oktober om 20.15 uur zenden Omrop Fryslân (tv), RTV Drenthe en RTV Noord (app en website) rechtstreeks het concert Symphonic Jazz van het Noord Nederlands Orkest uit. Wij gingen alvast luisteren bij de uitvoering op donderdagavond, die in het teken stond van het afscheid van orkestdirecteur Ingeborg Walinga.

Wayne Marshall dirigeerde in oktober 2021 het NNO in 'Symphonic Jazz'. In februari 2023 dirigeert hij een programma met Afro-Amerikaanse klassieke muziek.

Wayne Marshall dirigeerde in oktober 2021 het NNO in 'Symphonic Jazz'. In februari 2023 dirigeert hij een programma met Afro-Amerikaanse klassieke muziek. Foto: Mariska de Groot

Het was een feestelijk afscheid van orkestdirecteur Ingeborg Walinga, donderdagavond in de Groningse Oosterpoort. Op de lessenaars van de musici stond klassieke muziek die sterk leunt op jazz, een programma dat het Noord Nederlands Orkest vorig jaar in coronatijd ook speelde. Het NNO presenteerde zich als een fors uitgedijde bigband en dat beviel uitstekend.

Schijnbaar losjes maar o zo scherp

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's