Het Verbond gaat op zoek naar 'eigen benen' en wil volgend jaar naast Groningen ook in Assen met theater van locatie naar locatie

Het is een mooi concept, van Het Verbond, en het werkt vast ook in coronaloze tijden. Na haast een pop-up editie van vorig jaar trokken bezoekers in Groningen opnieuw langs voorstellingen, op telkens een andere locatie. Dit mag gerust jaarlijks. En ook in Drenthe. Als ‘t meezit.

Nieuwkomersgezelschap Babaddaar speelde in de Nieuwe Kerk drie avonden Het Lot, over de ongrijpbare macht die mensenlevens kan beïnvloeden - en bijvoorbeeld doet vluchten van Syrië naar Nederland.

Nieuwkomersgezelschap Babaddaar speelde in de Nieuwe Kerk drie avonden Het Lot, over de ongrijpbare macht die mensenlevens kan beïnvloeden - en bijvoorbeeld doet vluchten van Syrië naar Nederland. Foto: Corné Sparidaens

Want dat is het post-coronaplan. Het begon juist dóór corona, dat vorig jaar grote samenscholingen dwarsboomde. Dan maar kleine voorstellingen, met een klein publiek, verspreid over een aantal locaties in de stad. Dat waren er dit jaar twaalf. Je koos, net als in 2020 één voorstelling uit, en kreeg er twee willekeurig bij, waarbij de locaties pas na die eerste bekend werden gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu