Hilde de Bruijn nieuwe artistiek leider kunstexpeditie Into Nature, Sonja van der Meer voorzitter

All that is solid van Semâ Bekirović, een overblijfsel van Into Nature 2021 bij Weiteveen. Foto DvhN

Kunstexpeditie Into Nature heeft een nieuwe leiding. Hilde de Bruijn is aangetrokken als artistiek leider. Sonja van der Meer als voorzitter.

Dat is woensdag bekendgemaakt. Kunsthistoricus De Bruijn is tentoonstellingsmaker en adviseur en werkte onder meer voor het Cobra Museum in Amstelveen. Ze neemt de plaats in van Hans den Hartog Jager. Van der Meer is directeur van Het Drentse Landschap en volgt Marieke Vegt op, de directeur van K&C in Assen.

De Bruijn en Van der Meer treden aan op een moment dat nog gezocht wordt naar een locatie voor de vierde editie. De vorige expedities werden gehouden in het Drentsche Aa-gebied (2016), Frederiksoord/Holtingerveld (2018) en Bargerveen (2021). De nieuwe leiding moet zich onder meer inzetten voor een sterkere positie van Into Nature in Noord-Nederland en een plek in de basisinfrastructuur van kunstinstellingen met nationaal belang.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu