Auke Hulst, Jilt Jorritsma en Roelof ten Napel genomineerd voor literatuurprijzen

De Mitsukoshi Troostbaby Company (2020) Auke Hulst

Auke Hulst, Roelof ten Napel en Jilt Jorritsma zijn genomineerd voor respectievelijk de Libris Literatuur Prijs en de Grote Poëzie Prijs.

De in Denemarken bij Slochteren geboren Hulst (1975) heeft met De Mitsukoshi Troostbaby Company een plek gekregen op de longlist voor de prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. Hij maakt kans op een geldbedrag van 50.000 euro.

Jilt Jorritsma (Sneek, 1991) dingt met zijn debuutroman Was naar de Libris Literatuur Prijs. Op de longlist staan al met al achttien romans. De shortlist wordt 28 februari bekendgemaakt. De bekendmaking van de winnaar is 9 mei. Vorig jaar ging de prijs naar Uit het leven van een hond van Sander Kollaard.

Roelof ten Napel (Joure 1993) heeft zijn plek op de longlist voor de Grote Poëzieprijs (20.000 euro) veroverd met de dichtbundel Dagen in huis . Op de longlist staan twaalf dichters uit Nederland en Vlaanderen. De shortlist voor deze prijs wordt op 11 maart bekendgemaakt. De winnaar wordt bekendgemaakt op 13 mei. Vorig jaar won Liesbeth Lagemaat met Vissenschild .

Nieuws

menu