Wint zangeres Inge van Calkar uit Groningen een Buma Music in Media Award? Ze is genomineerd met het liedje The Ice Man

De Groningse zangeres Inge van Calkar is genomineerd voor een Buma Music in Media Award. Foto: Floris Duijn

Inge van Calkar is genomineerd voor een Buma Music in Media Award. De Groningse popzangeres maakt kans op de prijs in de categorie Beste Sync (in Televisieseries, Trailers, Film, Videogames).

Van Calkar heeft de nominatie te danken aan de muziek die ze samen met componist Gordon Groothedde maakte voor de Vlaamse jeugdserie D5R (uitgesproken als ‘de vijver’). Het gaat om het liedje The Ice Man dat de soundtrack is van een aflevering in seizoen negen.

Een sync is een samenvoeging (synchronisatie) van beeld en geluid en The Ice Man illustreert volgens Buma treffend de verwijdering tussen de hoofdpersonen in de populaire Belgische serie en bouwt mooi mee aan de spanningsboog in de scène.

Winnaars 19 april bekend

Met de Buma Music in Media Awards, die voor de vijfde keer worden uitgereikt, bekroont Buma Music in Motion de beste muziek van het afgelopen jaar in film, televisie, radio, documentaire, reclame, podcasts en andere media. Er zijn twaalf categorieën en de winnaars worden op 19 april bekendgemaakt.

Vorig jaar vielen onder meer Groninger Thijs de Vlieger en harpiste Lavinia Meijer (Beste Originele Compositie in Experience), HAEVN (Beste Sync in Reclame), Snelle (Beste Originele Compositie in Reclame) en Rutger Reinders (Beste Originele Compositie in Televisieseries) in de prijzen.

Het liedje is hier te horen:

En hier een fragment uit de tv-serie (met de muziek):


Nieuws

menu