Internationaal Martini Orgelconcours in Groningen niet één maar twee jaar uitgesteld. Groningen in 2021 ook al decor voor Schnitger Festival

Erwin Wiersinga (rechts) en Leo van Doeselaar, titulair organisten van de Martinikerk. Foto: Archief DvhN

Het vanwege de coronacrisis afgelaste Internationaal Martini Orgelconcours in Groningen wordt niet één, maar twee jaar uitgesteld. Dit omdat de stad Groningen volgend jaar ook al het decor vormt voor een ander groot orgelevenement: het achtste Schnitger Festival.

Dat heeft Stichting Groningen Orgelstad, organisator van de voor 2 tot en met 8 augustus geprogrammeerde tweede editie van het Internationaal Martini Orgelconcours, donderdag bekendgemaakt.

Drie internationale orgelconcoursen in 2021

Bij het besluit om het concours twee jaar uit te stellen speelde ook mee dat in 2021 al twee andere orgelconcoursen plaatsvinden in Nederland: het Orgelfestival Holland in Alkmaar en het Internationale Orgelfestival Haarlem. Het bestuur van Groningen Orgelstad is van mening dat drie van deze internationale orgelconcoursen in een jaar te veel van het goede is.

Groningen Orgelstad heeft zowel de deelnemers als de internationale juryleden inmiddels geïnformeerd over het besluit het concours twee jaar op te schorten.

De organisatie buigt zich nu over de nieuwe data voor het concours, dat in 2017 voor het eerst plaatsvond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Coronavirus
menu