Is een van deze kunstwerken in Groningen of Drenthe het meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland? NPO Radio 4 houdt verkiezing

Portaal (1997) aan de Folkingestraat in Groningen, Gert Sennema. Foto Jenne Hoekstra

Het NPO Radio 4-programma ‘De Ochtend van 4’ kiest deze zomer het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte. Elke week staat een andere regio centraal: van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juli de regio Noord (Groningen, Drenthe en Friesland).

De verkiezing komt voort uit de coronatijd, toen de musea maandenlang gedwongen dicht waren en het flink behelpen was voor kunstliefhebbers. KRO-NCRV-presentator Niels Heithuis riep luisteraars van NPO Radio 4 op te vertellen over kunstwerken in de buitenruimte, die wél te zien waren en waar men wél van kon genieten.

De Ochtend van 4

Al die aanbevelingen passeren tot en met 13 augustus de revue in De Ochtend van 4 , het dagelijkse ontbijtprogramma van NPO Radio 4. Iedere dag breekt een luisteraar een lans voor een werk dat ontroert, blij maakt of verwondering oplevert.

Stemmen op favoriete kunstwerk

Iedere week staat een ander deel van het land centraal: van maandag 26 tot en met vrijdag 30 juli de regio Noord (Groningen, Drenthe en Friesland). Luisteraars kunnen in die week stemmen op hun favoriete buitenkunstwerk.

Aan het eind van elke week wordt het favoriete buitenkunstwerk in die regio bekendgemaakt. De vijf regionale winnaars strijden uiteindelijk - vanaf 16 augustus - om de titel ‘meest geliefde buitenkunstwerk van Nederland’.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu