Jacques d'Ancona ziet cabaretier Guido Weijers in de jungle van Wildlands in Emmen. 'Zwarigheid zit hem niet in de weg' | recensie ★★★

Scharrelende kippen achter de voeten van de cabaretier. De sfeer duidt op het vermoeden van apen en de onmiskenbare aanwezigheid van trompetterende olifanten in de zeer nabije omgeving. Gevogelte, dat krijsend rondvliegt in het dichte gebladerte van de bananenbomen. Loom en weldadig is de temperatuur in de kas: Wildlands Emmen verschaft zichzelf (met hulp van Atlas Theater) een primeur op locatie en Guido Weijers steekt in de jungle een pilot af, die tegen het eind van dit jaar op tv misschien herkenbaar zal worden als zijn traditionele Oudejaarsconference.

Guido Weijers in de weldadige sfeer van Wildlands.

Guido Weijers in de weldadige sfeer van Wildlands. Foto: Jan Anninga

Over spijt heeft hij het, naar aanleiding van wat je hebt nagelaten te doen. En over de gemiste kansen die daaraan bungelen. Met handige, snedige zetjes komt Weijers ongeveer uit waar hij wil zijn en wat hij daaromtrent ter overdenking aanbiedt. Bezig zichzelf het imago te verschaffen van de man die iets gehaaider en meer sneaky is dan wij veronderstellen.

Nieuws

menu