Jan Henk de Groot verstopte zich tussen het wasgoed op zolder en komt tevoorschijn

Jan Henk de Groot (op een foto uit 2015) blikt in een speciaal programma terug op 30 jaar persoonlijke muziekgeschiedenis. foto archief reyer boxem

Muzikant en streektaalzanger Jan Henk de Groot zit 30 jaar in het vak en speelt komende vrijdag 20 november en zaterdag 21 november een flashbackprogramma Kielzog Rouge in Hoogezand.

In maart stopte Jan Henk de Groot met toeren. Coronaboudel . Geen optredens meer en dus tijd genoeg om tussen het wasgoed op zolder wat op een gitaar te pielen.

Tussen de rotzooi vond hij zijn eerste gitaar terug. Dat bracht bij De Groot herinneringen terug aan hoe het in augustus 1990 begon. Hoe het bij muziekwinkel Tonika in Stad liefde op het eerst gezicht was.

Dromen en weer met beide voeten op de grond

In een gelegenheidsprogramma kijkt Jan Henk de Groot terug op de dertig jaar liedjes spelen en schrijven. Drie decennia herinneringen aan muziekhelden, bandjes, opnames en optredens.

Van dromen en weer met beide voeten op de grond staan. Engelstalig en Grunnegs. Van The Final Countdown tot De Wolf is Trug . Van Eddie Vedder tot Ede Staal. Van House of the Rising Sun en Blowing in the Wind tot De Mamme van Michel.

Dit album moet overal in Nederland worden gehoord

Jan Henk de Groot is bekend van liedjes als Kielsterachterweg , Mamme van Michel en Vuurtje kieken . Hij ontving in 2014 de Grunny van RTV Noord en won twee keer de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. De laatste keer voor De Wolf is Trug , zijn derde Groningstalige cd waarover Frits Spits zei: ,,Dit album moet overal in Nederland worden gehoord.’’

De Groot speelt zijn flashbackprogramma vier keer, exclusief voor telkens dertig bezoekers in Kielzog Rouge in Hoogezand. Vrijdag 20 november om 19.15 en 21.00 uur, zaterdag 21 november om 19.15 en 21.00 uur.

Nieuws

Meest gelezen

menu