Janine Abbring en Humberto Tan bij kanshebbers Sonja Barend Award

Zomergasten. Janine Abbring interviewt Rosanne Hertzberger.

Janine Abbring, Humberto Tan, Matthijs van Nieuwkerk en Özcan Akyol behoren tot de kanshebbers van de Sonja Barend Award.

Maandag werd de longlist door de VARAgids bekendgemaakt. De Sonja Barend Award gaat jaarlijks naar het beste televisie-interview.

Prijsuitreiking is op 12 oktober

Sonja Barend reikt de prijs op 12 oktober uit in de talkshow Khalid & Sophie. De andere kanshebbers zijn Twan Huys, Mariëlle Tweebeeke, Jeroen Wollaars, Cornald Maas, Kefah Allush, Jorn Jonker en Margriet van der Linden.

Abbring maakt kans met haar interview met Alfred Birney bij Zomergasten, Tan voor zijn gesprek met Bibian Mentel in zijn talkshow, Van Nieuwkerk voor zijn interview met André van Duin bij Matthijs gaat door en Özcan Akyol voor zijn gesprek met Paul Witteman in Sterren op het doek.

Tan won award al eerder

De selectie is dit jaar samengesteld door tv-recensenten Yasmina Aboutaleb (de Volkskrant), Maaike Bos (Trouw), Arjen Fortuin (NRC) en Roy van Vilsteren (hoofdredacteur VARAgids). Eerdere jaren ging de Sonja Barend Award onder meer naar Coen Verbraak, Kefah Allush, Eva Jinek, Humberto Tan en Jeroen Pauw.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu