Jans Katerbarg uit Emmen publiekswinnaar kunstconcours ‘Identitijd’

Jans Katerbarg uit Emmen is uitgeroepen tot publiekswinnaar van het kunstconcours ‘Identitijd’, zondag in het Centrum Beeldende Kunst in Emmen.

Katerbarg verzamelde de meeste stemmen tijdens een overzichtstentoonstelling met anoniem werk van beeldend kunstenaars uit Drenthe. De voorkeur van het publiek ging uit naar een houtkunstwerk van zijn hand. Normaliter maakt Katerbarg figuratieve schilderijen. Zijn prijs bestaat er uit dat hij een masterclass mag volgen.

Negen juryprijzen

Tijdens de slotdag werden tevens negen juryprijzen uitgereikt. Deze gingen naar H. Klunder, Henja Kerkhof, Marijke van der Meij, Ria Penthum, Maja Moorman, Harma Heun, Annemarie Joosten, Laura van Gaans en Egbert Jan Brink. Ook zij mogen deze zomer een masterclass volgen, eindigend met een slottentoonstelling in KIK, de kunstruimte in Kolderveen.

Het was de vierde keer dat op iniatief van K&C een dergelijk kunstconcours werd gehouden; net als vorig jaar was er ook een variant in Overijssel. In Drenthe deden honderd kunstenaars mee. De tentoonstelling in Emmen werd door 2300 mensen bezocht.

Naast expositiemogelijkheden kregen deelnemers tijdens zogeheten verdiepingsdagen een leertraject aangeboden. Volgende week volgt voor hen nog een congres over identiteit in Zwolle met sprekers als Franca Treur, Sunny Bergman en Ted van Lieshout.

Nieuws

menu