Jazzgrootheid Marcus Miller (bekend om het 'slappen' op zijn basgitaar) op festival Rockit in Groningen

SPOT Groningen en North Sea Jazz hebben jazzgrootheid Marcus Miller gestrikt voor het festival Rockit, dat zaterdag 13 november plaatsvindt in De Oosterpoort in Groningen. De bassist vervangt Stanley Clarke, die door onvoorziene omstandigheden moest afzeggen.

Marcus Miller.

Marcus Miller. Foto: ANP

Marcus Miller geldt als een van de meest invloedrijke jazz-artiesten van deze tijd, onder meer vermaard om zijn slapping bass-techniek. De bassist maakte begin jaren ’80 naam in één van de jazz-rockformaties van Miles Davis, voor wie hij later ook produceerde.

Naast Miller zijn drummer, rapper en producer Kassa Overall, de New Yorkse pianist Vijay Iyer - met in zijn kielzog Tyshawn Sorey en Linda May Han Oh - en Luka vastgelegd voor het festival in De Oosterpoort.

Kruisbestuiving jazz en andere muziekstijlen

Rockit brengt op zes podium een kruisbestuiving van jazz en andere muziekstijlen als experimentele pop, alternative music en hedendaags gecomponeerde muziek. Het festival vindt zaterdag 13 november voor de vierde keer plaats.

SPOT Groningen en North Sea Jazz strikten eerder al Louis Cole & Metropole Orkest, Avishai Cohen Big Vicious, Rymden, Nubya Garcia, Sons of Kemet, Mark Lettieri Group, Kamaal Williams, Tineke Postma – Freya Group, Mary Halvorson Code Girl, Kaki King, Joel Ross en AVA Trio voor deze vierde editie van het festival.

De kaartverkoop voor het festival is gestart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu