Joost Schulte uit Groningen haalt tweede plaats bij NTR Podcastprijs 2020

Joost Schulte (links) en Ischa den Blanken Foto: Lilian van Rooij

Joost Schulte uit Groningen heeft de tweede plaats bij de NTR Podcastprijs 2020 gewonnen. Ischa den Blanken was de winnaar van de podcast-wedstrijd. Er waren acht genomineerden.

Spoken-word artiest Ischa den Blanken maakte samen met sounddesigner Bastiaan Benjamin en producer Max Ligtenberg de podcast 'Danny | Jenny. In deze podcast ontmoeten een jongen en een meisje elkaar tijdens een nachtje stappen.

De Groninger historicus en 3 FM-DJ Joost Schulte (24) ontwikkelde de podcastserie 'Het GeschiedLied'. In GeschiedLied is muziek het medium om historische verhalen te vertellen. De maker zoomt steeds in op één liedje dat over een historische gebeurtenis gaat.

Podcasts beluisteren

De NTR de aanmoedigingsprijs voor aankomende podcast- en radiomakers werd voor de dertigste keer uitgereikt. De genomineerde inzendingen waren op 26 juli, 2, 9, 16 en 23 augustus 2020 te beluisteren in Radio Doc op NPO Radio 1. De finale was zondag 30 augustus in de Brakke Grond in Amsterdam. De podcasts zijn te beluisteren via iTunes en te vinden via de Facebookpagina van de NTR Podcastprijs .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu