Jubileumconcert in Emmen van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest, met een wereldpremière van Cornelis Dopper uit Stadskanaal, smaakt naar meer | recensie ★★★★☆

Het Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO) viert zijn 12,5-jarig jubileum met ‘Het Verhaal van de Veenkoloniën’: een wereldpremière en een ‘best-of’, aan elkaar gepraat door historicus Beno Hofman.

Voor de pauze stond bij het jubileumconcert van het VKSO de monumentale 'Symphonia Epica' van Cornelis Dopper op het programma. Met Martijn Sanders, Carina Vinke en Falco van Loon (vlnr.) als solisten.

Voor de pauze stond bij het jubileumconcert van het VKSO de monumentale 'Symphonia Epica' van Cornelis Dopper op het programma. Met Martijn Sanders, Carina Vinke en Falco van Loon (vlnr.) als solisten. Foto: Jan Anninga

Na afloop van de wereldpremière van het eerste deel van de Symphonia epica werd op het podium de wens uitgesproken om met het VKSO nog eens het hele stuk van Cornelis Dopper uit te voeren. De monumentale Vijfde symfonie , die de uit Stadskanaal afkomstige componist in 1907 componeerde, duurt ruim twee uur. Wellicht is dat van het goede toch wat veel.

Nieuws

menu