Muzikale strijd in theatervoorstelling in Briltil. 'Je kunt hier in het Westerkwartier je kont niet keren of je struikelt over de instrumenten'

De voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling van stichting Westerkwartiermakers zijn in volle gang. In Leve de Harmonie draait alles om muziek. En daar klimmen echte Westerkwartierders voor op het podium.

Op woensdag neemt regisseur Saskia Broertjes de voorstelling door met de kinderen die in 'Leve de Harmonie' spelen. In totaal doen zo'n twintig jongeren tussen de 8 en 12 jaar mee.

Op woensdag neemt regisseur Saskia Broertjes de voorstelling door met de kinderen die in 'Leve de Harmonie' spelen. In totaal doen zo'n twintig jongeren tussen de 8 en 12 jaar mee. Foto: Geert Job Sevink

,,Mag ik even jullie aandacht?’’, vraagt regisseur Saskia Broertjes aan een groep van zo’n veertien kinderen. Het is woensdagmiddag en de jonge acteurs oefenen vandaag wanneer ze het podium op én af moeten. Stilzitten is voor jongeren tussen de acht en twaalf jaar best ingewikkeld. ,,Mag ik even wat serieus zeggen. Echt iets hééél serieuuus’’, zegt Broertjes.

Nieuws

menu