'Kijk mij eens goed gelukt zijn.' 800 leerlingen van de Hanzehogeschool gaan gesprek aan over eenzaamheid na voorstelling #ikgenietmesuf

De studententijd is de leukste tijd van je leven, wordt weleens beweerd. Toch voelt maar liefst 80 procent van de hbo- en universiteitsstudenten zich soms eenzaam. Theater De Steeg en Hanzehogeschool Groningen werken samen om het taboe op dat onderwerp te doorbreken.

Acteurs Feya Hovenga, Manou Fledderus en Jaap Geert Vos (vlnr.): . Bijna 800 studenten van de Hanzehogeschool hebben de voorstelling #ikgenietmesuf van Theater De Steeg bekeken. Na elke voorstelling gaan de drie acteurs, zelf stagiairs van de opleiding tot theaterdocent, een nagesprek aan met de toeschouwers.

Acteurs Feya Hovenga, Manou Fledderus en Jaap Geert Vos (vlnr.): . Bijna 800 studenten van de Hanzehogeschool hebben de voorstelling #ikgenietmesuf van Theater De Steeg bekeken. Na elke voorstelling gaan de drie acteurs, zelf stagiairs van de opleiding tot theaterdocent, een nagesprek aan met de toeschouwers. Foto: Nienke Maat

Feya Hovenga, Jaap Geert Vos en Manou Fledderus staan voor negen leerlingen van de Hanzehogeschool in Groningen. Ze hebben het over wonen op 15 vierkante meter, online likes krijgen maar niet echt contact maken en ergens bij willen horen. Over de zorgen om een studieschuld en de toekomst. Eén voor één delen ze hun ervaringen. Soms op muziek of met een liedje.

Het beeld van die feestende gelukkige student, klopt dat wel?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's