Kijk om 12.15 uur mee: Oerol gaat beginnen! Directeur Siart Smit en programmateamcoördinator Ira Judkovskaja zijn te gast bij | DVHN Live

Oerol op Terschelling. FOTO ANP

Het is tijd voor Oerol! Het jaarlijkse culturele festival op Terschelling gaat, ondanks de coronapandemie, door. Digitaal weliswaar.

Bezoekers kunnen naar Het Imaginaire Eiland, waar ze voor 10 euro tien dagen lang toegang krijgen tot allerlei verschillende voorstellingen.

De deuren van het virtuele eiland openen op vrijdag. Met directeur Siart Smit en programmacoördinator Ira Judkovskaja blikken we in DVHN Live vooruit. Dat doen we vanaf Terschelling, op een van de locaties waar voorstellingen worden opgenomen.

Hoe organiseer je een festival volledig digitaal? Moet je dan als artiest of theatermaker concessies doen? En hoe zorgt de organisatie toch voor dat echte Oerol-gevoel?

Ondanks de digitale editie zijn er deze dagen culturele makers én Oerolliefhebbers op het eiland. Wordt er echt niets fysieks gespeeld en georganiseerd? Of zijn er vanwege de versoepelingen toch last minute voorstellingen? Het antwoord op deze en andere vragen zie je in DVHN Live.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Oerol
menu