Kleine editie Winterwelvaart in Groningen. Vijf historische schepen, kerk en museum toneel muziek, poëzie, lezingen en workshops

Winterwelvaart in 2019. Foto: Stef Steneker

De historische schepen Verwondering, Nicolaas Mulerius, Willem Jacob, Pelikaan en Jantje, de Der Aa-kerk en het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen vormen zaterdag en zondag het decor voor een ‘kleine editie’ van Winterwelvaart. Met theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops.

Thema van deze, vanwege corona, kleine editie van Winterwelvaart is Trots op de Groninger A’s . Omdat het A-Kwartier, de A-Brug, de Astraat en de Der Aa-kerk – de A’s – het podium zijn van het winterevenement, én omdat de rivieren de A en de Hunze eeuwenlang van levensbelang zijn geweest voor de stad Groningen. Zoals ook elders in de provincie tal van A’s te vinden zijn, die elk hun eigen verhaal vertellen.

Swinder en mastklimmen

Op het programma staan optredens van onder anderen Eva Waterbolk, Swinder en Them Dirty Dimes. Kinderen kunnen onder meer mastklimmen op de Jantje, de theatervoorstelling Kloek (4+) van Maskermeiden bijwonen en een speurtocht doen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

In dat museum staan ook zes lezingen geprogrammeerd, waarin boswachters, historici en inwoners met een lokaal museum vertellen over ‘hun eigen’ A/ Aa/ Ae in de provincie.

Beperkt aantal (gratis) kaarten

WinterWelVaart is op zaterdag 18 en zondag 19 december van 12.00 tot 17.00 uur. Op de schepen en bij de lezingen in het museum is een beperkt aantal kaarten beschikbaar; enkele van de lezingen zijn al uitverkocht.. Reserveren is dan ook een must. De entree blijft gratis.

Nieuws

menu