Luisteren naar een aria op je klapstoel: campinggasten genieten van gratis opera

Gratis opera op de camping? Nederlandse Reisopera doet het voor het eerst. En met succes. Op camping De Bosrand in Spier genieten vele kinderen én volwassenen van het sprookje Hans en Grietje in een zeer toegankelijke operavorm.

Katiuscia Principato en Mark Stouwdam laten het campingpubliek in Spier op een laagdrempelige manier kennismaken met opera.

Katiuscia Principato en Mark Stouwdam laten het campingpubliek in Spier op een laagdrempelige manier kennismaken met opera. Foto: Gerrit Boer

Met vliegende zwaluwen in de lucht is het zomer op de net buiten het dorp Spier gelegen camping De Bosrand. Sinds 1980 een gemoedelijke familiecamping waar wordt gekampeerd bij de boer, een akkerbouwer. De dikke trekkers zeggen genoeg. Als even voor half drie Hinke Wissink de microfoon pakt en aankondigt dat de voorstelling zo zal beginnen, komen tientallen jongetjes en meisjes uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Het grasveld vult zich vredig en alle ogen zijn vol verwachting gericht op de caravan die als kleedruimte dienst doet. Die caravan werd vorig jaar al aangeschaft, maar moest nog een jaartje in de stalling wachten voordat er gebruik van kon worden gemaakt.

Nieuws

Meest gelezen

menu