Koninklijke onderscheiding voor onvermoeibare pianist Lex Jasper

Pianist Lex Jasper in zijn huiskamer in 2016. Foto Archief Corné Sparidaens

Lex Jasper is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De pianist ontving de koninklijke onderscheiding zondag, op zijn 70ste verjaardag, uit handen van burgemeester Peter den Oudsten van Groningen.

Dat gebeurde na afloop van een concert in De Oosterpoort samen met het Noordpool Orkest. De pianist, componist, arrangeur en orkestleider geldt al decennia achtereen in de Nederlandse jazz- en lichte muziekscene als een belangrijk musicus.

Sinds zijn vijfde speelt Jasper piano. Op zijn twaalfde had hij al een eigen trio en sinds zijn vijftiende werkt hij als betaald musicus. Hij werd onder meer bekend als begeleider van cabaretier Paul van Vliet en Amerikaanse jazzmusici in het programma TROS Sesjun . Voorts werkte hij samen met Rita Reys en Pim Jacobs en verschillende orkesten in binnen- en buitenland.

In zijn geboortstad Groningen, waar hij nog steeds woont, was Jasper onder meer initiatiefnemer van het jaarlijkse festival Swingin’ Groningen en werkzaam voor Prins Claus Conservatorium.

Nieuws

menu