Koop je de mooiste concertzaal van Drenthe, komt corona. d'Rentmeester in Valthermond kan eindelijk los

Veertien maanden nadat ze de krimpenboerderij Onder de linden in Valthermond overnamen van Marion van den Akker, kunnen Elise Kerner en Chris Bol eindelijk echt beginnen met d’Rentmeester. ,,De klassieke muziek blijft, maar we gaan het aanbod flink verbreden.”

Elise Kerner en Chris Bol hebben de krimpenboerderij Onder de Linden in Valthermond overgenomen van Marion van den Akker. Concertpodium d'Rentmeester kan eindelijk van start.

Elise Kerner en Chris Bol hebben de krimpenboerderij Onder de Linden in Valthermond overgenomen van Marion van den Akker. Concertpodium d'Rentmeester kan eindelijk van start. Foto: Boudewijn Benting

De timing had beter gekund. ,,In november 2019 hebben we het koopcontract getekend”, vertelt Chris Bol (44). ,,Elise zei nog: ‘Wat als er een oorlog uitbreekt? Of een pandemie?’ Een maand later, op een markt in China…” Nu, veertien maanden na hun komst naar Drenthe, kunnen ze los. Met corona-beperkingen (maximaal 50 toeschouwers), maar ook met een nieuwe concertreeks: Uut de regio , met streektaalartiesten.

menu