Kraantje Pappie geeft met The Streamers concert op tweede kerstdag

Kraantje Pappie. Foto: The Streamers

The Streamers keren op 26 december, op tweede kerstdag, terug. De groep onder leiding van Guus Meeuwis en de Groningse rapper Kraantje Pappie geeft dan een livestreamconcert vanuit de Winter Efteling.

Mensen kunnen net als bij de eerste drie shows afgelopen voorjaar een gratis toegangskaartje bestellen en een zelfgekozen bedrag achterlaten in de 'fooienpot'. Met de opbrengst wordt dit keer de livestream bekostigd en UNICEF gesteund.

De groep, waar ook onder anderen Maan, VanVelzen, Thomas Acda, Paul de Munnik, Suzan & Freek en Nick & Simon bij horen, nam eigenlijk afgelopen mei afscheid vanuit De Kuip. Toen na een paar maanden de coronamaatregelen wat betreft concerten weer werden aangescherpt begon het weer te kriebelen. ,,We dachten: moeten we niet nog een keer alles bij elkaar roepen. En dat idee werd met zeer veel sympathie ontvangen”, vertelt Meeuwis aan het ANP.

'Enthousiasme is zo groot'

Bij het optreden, waarbij niet alleen kerstnummers worden gezongen, zijn ook gastartiesten aanwezig. Ook zanger FLEMMING en zangeressen MEAU en Emma Heesters zijn van de partij. ,,Heel leuk dat jonge en zeer veelbelovende artiesten zich bij dit collectief voegen”, vindt Meeuwis.

Vooralsnog is er één concert gepland, maar Meeuwis sluit niet uit dat The Streamers er meer gaan doen. ,,Wat ik heb geleerd met dit project is dat je nooit nooit moet zeggen. Het enthousiasme is zo groot en ook de onderlinge band en sfeer zijn zo goed dat gewoon niet uitgesloten is dat we meer gaan doen”, zegt Meeuwis.

Nieuws

menu