Kronkelen en slingeren op Gronings kinderfilmfestival

Verkleed vakantiefoto's maken op het Kinderfilmfestival. Foto: Bob de Vries

Groningen is een van de tien steden, en tevens de enige in het Noorden, waar zich dit paasweekeinde het Fantastisch Kinderfilmfestival afspeelt.

Tot en met Tweede Paasdag staat het Groninger Forum overdag in het teken van dit filmfeest, met tien films voor 3+ tot en met 7+.

Speeltuin van de verbeelding

Naast de filmvertoningen heeft de centrale organisatie in Amsterdam weer een uitgebreide randprogrammering op touw gezet. Het Groninger Forum heeft zaal 2 op de begane grond ingericht als deze ‘speeltuin van de verbeelding’, een kuntsel-, doe- en fantaseerplek voor de bezoekertjes. Kronkel en Slinger heet de speeltuin dit jaar, een metafoor voor het levenspad, dat hier langs zeven activiteiten leidt.

Het begint bij het Reisbureau informatiepunt, waar de kinderen een landkaart en een verrekijker krijgen voor op de ‘reis’ en ouders informatie over de films. Onderweg komen ze ondermeer langs Stop Motion, waar je kunt ontdekken hoe film werkt en in een korte film je eigen reisverhaal kunt maken. Peuters voor wie dit nog te moeilijk is kunnen daar spelen op een krijtvloer, met voertuigen erop. Bij Koffer Memorie zie je op een film een koffertje waar steeds iets wat qwordt ingepakt dat mee gaat op reis. Bij het einde aanbeland moeten de kinderen hun eigen koffer vullen met spullen die ze op de film zagen. Hebben ze niks vergeten, dan wordt de voilgende ronde wat lastiger.

Pricknick op een Stokje

Kiek! is een fotostudio, waarin kinderen gekke kleren kunnen aantrekken, een leuk vakantieland kunnen uitkiezen en vervolgens met een camera eigen vakantiefoto’s kunnen maken. Verder is er nog een silhouettenspel in een zogenaamd rijdende trein, een stand met heimweegeuren (doe geuren die aan huis doen denken in een zakje voor je de reis vervolgt), een fietsenmakerij waar je fietsgeluiden kunt maken die je thuis op de fiets kunt zetten, is er Pricknick op een Stokje, waar fruit via rails aankomt zodat de kinderen die op stokjes kunnen prikken. En op Eerste en Tweede Paasdag ligt ergens een ei verstopt.

Nieuws

Meest gelezen

menu