Podcast Hongerige Wolf: Overleven bioscopen en bibliotheken de coronamaatregelen?

Hongerige Wolf

Sinds donderdag mogen we, voorzichtig, weer naar de bibliotheek en de bioscoop. Hebben we iets gemist? Wat moeten zij zonder ons?

Voor onze tweewekelijkse podcast Hongerige Wolf peilde verslaggever Marjolein Knol de stemming in Klazienaveen, Groningen, Assen en Emmen. Ze sprak met Koos Abeln van service-bioscoop Smoky en hoorde hoe het het familiebedrijf zich staande probeert te houden. ,,Dit is in veertig jaar ons eerste verliesjaar. Ik ga maar weer afwassen.”

Ook stak ze haar licht op in het Forum in Groningen, De Nieuwe Kolk in Assen en de bibliotheek in Emmen. In laatstgenoemde plaats lucht Nicole Stiekema haar hart: ,,Waar mensen niet bij stil staan, is dat er veel mensen zijn die geen toegang hebben tot internet of niet goed weten hoe ze informatie moeten vinden. Die kunnen nergens naar toe.”

‘Meer nuance zou goed zijn’

Ook nu de regels weer iets versoepeld zijn, pleit Dirk Nijdam van het Forum voor een meer regionale aanpak van de coronacrisis: wat passend is voor Westen hoeft dat niet voor het Noorden te zijn. ,,Nederland is heel verschillend. Meer nuance zou goed zijn.”

Hongerige Wolf is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en www.dvhn.nl. Scan met uw telefoon de QR-code en u komt direct bij de podcast op onze website.

Luister de podcast op Apple Podcasts , Spotify of je favoriete podcast-app. De aflevering is hierboven ook te beluisteren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Hongerige Wolf
menu