Kunstenaar Lilian Anneloes maakt documentaire 'De buurvrouw is een kutwijf': 'Waarom zien veel witte mannen het nut niet in van feminisme?'

Kunstenaar Lilian Anneloes uit Groningen daagt in ‘De buurvrouw is een kutwijf’ haar eigen feministische overtuigingen uit. Met een camera volgde ze een jaar lang een grote vriendengroep van doodnormale witte jongens en maakte er een documentaire over.

Lilian Anneloes (25) is activist, feminist, beeldend kunstenares, filmmaakster en schrijfster. Haar documentaire 'De Buurvrouw is een Kutwijf' gaat zaterdag 18 februari in première.

Lilian Anneloes (25) is activist, feminist, beeldend kunstenares, filmmaakster en schrijfster. Haar documentaire 'De Buurvrouw is een Kutwijf' gaat zaterdag 18 februari in première. Foto: Milenco Dol

Ze vindt het héél spannend. Kunstenares Lilian Anneloes (25) roert even in haar gemberthee, leunt achterover in de bruine fauteuil in een koffiezaak in het Groningse stadshart en zucht. ,,Er is tijdens het maken van mijn documentaire De buurvrouw is een kutwijf veel gebeurd. Van corona , waardoor de productie even stillag, tot veranderingen in mijn eigen leven. De film voelt daardoor heel persoonlijk’’, zegt ze.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's