Kunstmanifestatie Into Nature in Bargerveen verkiest verplaatsing naar 2021 boven alternatief

Hans den Hartog Jager, artistiek leider van Into Nature in het Bargerveen. Foto DvhN

De coronacrisis gooit ook roet in het eten van de beeldende kunstmanifestatie Into Nature in het Bargerveen bij Emmen.

,,De voorbereidingen liepen ondanks alle maatregelen volgens plan”, aldus zakelijk leider Luisa Redenbacher. ,,Veel werken van internationale topkunstenaars zijn in de laatste fase van het maakproces en dit zou het moment moeten zijn waarop ze verschijnen in het landschap. Het is echter niet verantwoord om binnenkort open te gaan voor publiek en zonder publiek geen Into Nature.“

Organisatie overwoog aangepaste editie

De organisatie zei eerder komende zomer 25.000 bezoekers te verwachten , zowel in het Bargerveen als bij het aanvullende programma in het Rensenpark in Emmen.

,,Een goede doorstroom van publiek, waarbij veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers voorop staan, is van cruciaal belang. We willen dit altijd kunnen garanderen, ook op piekmomenten. We hebben samen met de provincie Drenthe en de gemeente Emmen alles op alles gezet om deze zomer toch een aangepaste editie te realiseren. De risico’s voor de gezondheid van onze vrijwilligers en het publiek zijn echter te groot en daarom hebben we besloten om de opening in ieder geval uit te stellen tot volgend voorjaar.”

Nieuws

Meest gelezen

menu