Kunstmanifestatie Kunstvloed in Reitdiepdal opgeschort om coronacrisis

Stichting Kunstvloed Ubbega heeft als doel het Reitdiepdal met hedendaagse kunst in de schijnwerpers te plaatsen. Foto: Shutterstock

Het evenementenverbod loopt (voorlopig) tot 1 september. Toch heeft Stichting Kunstvloed Ubbega nu al besloten de voor na die datum in het Reitdiepdal geprogrammeerde kunstmanifestatie Kunstvloed op te schorten.

De stichting acht het niet verantwoord om de manifestatie dit jaar plaats te laten vinden. De tweede editie van Kunstvloed wordt daarom niet in september 2020, maar in september - vrijdag 10 tot en met zondag 19 september - 2021 gehouden.

Tweejaarlijkse kunstmanifestatie

Kunstvloed is een - in principe - tweejaarlijkse kunstmanifestatie die in september 2018 voor het eerst plaatsvond in Sauwerd, Groot Wetsinge en Klein Wetsinge.

De eerste editie van Kunstvloed, beloond met de eerste culturele stimuleringsprijs van de gemeente Het Hogeland, bood het publiek een compleet programma met muziek, theater, exposities en voorstellingen.

Ommetje met vijf kunstwerken

Verder heeft de organiserende stichting een speciale plek toebedacht aan beeldende kunst in de buitenruimte. Tijdens elke editie van Kunstvloed wordt één kunstwerk gekozen dat een vast plekje krijgt op het ‘ommetje’ Sauwerd-Wetsinge-Reitdiep. Tot deze wandelroute met in totaal vijf kunstwerken compleet is.

In september 2019 is in Groot Wetsinge het eerste kunstwerk geplaatst: Mij Dorst van Gert Sennema. Het ommetje zal nu tot 2021 moeten wachten op een tweede kunstwerk.

Nieuws

Meest gelezen

menu