Kunstprijzen voor Carolina Burandt en Sanne Boekel

Carolina Burandt, Dorothea van der Meulen, Sanne Boekel. Foto Minerva

Carolina Burandt en Sanne Boekel zijn zondag uitgeroepen tot winnaars van respectievelijk de Klaas Dijkstra Academieprijs en de Academie Minerva Prijs voor Vormgeving.

Dat gebeurde tijdens de tweede dag van Headliners , de presentatie van werk gemaakt door kunstenaars die dit jaar zijn afgestudeerd aan Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut in Groningen.

Burandt (Bremen, 1992) studeerde af aan de richting autonome beeldende kunst. Ze maakte een garderobe als onderdeel van een onderzoek naar Flurmomente , een verzonnen woord voor wat er gebeurt op plekken waar verschillende mogelijkheden zijn, situaties die voorafgaan aan transities.

Moraalridders in een stellingkast

Boekel (Groningen, 1995) studeerde af aan de afdeling Vormgeving met een winkel waar barricadebarbies, protestpoppen en actiefiguren worden verkocht, moraalridders die stelling nemen in een stellingkast en een standpunt verkondigen. Haar werk gaat over de rol van vormgeving bij het verkondigen van meningen het bepalen van standpunten.

Beide prijzen, een door een academie-student ontworpen oorkonde en 2500 euro, zijn bedoeld om kunstenaars verder te helpen bij ontwikkeling. Tijdens Headliners presenteren op het terrein van de voormalige Suikerfabriek aan de Energieweg in Groningen honderdvijftig jonge kunstenaar hun werk. Bezoeken kan nog tot en met 28 juni.

Nieuws

Meest gelezen

menu