Lessen Gronings na schooltijd in de onderbouw van het voortgezet onderwijs in Winschoten, want jong geleerd is oud gedaan. 'Het Gronings is iets om trots op te zijn'.

In Winschoten geven Bert Hensema en Olaf Vos Groningse les aan kinderen in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. ,,Het Gronings is iets om trots op te zijn.’’

Nog een project waarbij de jeugd vertrouwd wordt gemaakt met het Gronings. In Zandeweer werd vorig najaar de app 'Van Old noar Jong' gelanceerd, naar een idee van Goos Gosling Slotegraaf (links). Middels de app wordt het Gronings spelenderwijs van oud naar jong overgedragen.

Nog een project waarbij de jeugd vertrouwd wordt gemaakt met het Gronings. In Zandeweer werd vorig najaar de app 'Van Old noar Jong' gelanceerd, naar een idee van Goos Gosling Slotegraaf (links). Middels de app wordt het Gronings spelenderwijs van oud naar jong overgedragen. Foto archief Corné Sparidaens

Verplicht zijn ze niet, de lessen Grunnegers die Bert Hensema (Dollard College) en Olaf Vos (Ubbo Emmius) in Winschoten geven. Na schooltijd gebruikt een tiental kinderen vrijwillig het laatste uurtje om Gronings te leren spreken en schrijven.

Nieuws

menu