Liedjes van Ede Staal klinken volgende maand op het orgel van de Grote Kerk in Emmen tijdens concert van Peter Siebesma

Ede Staal.

Geen uitvoering met zang en gitaar, maar op orgel en met een zangkwartet. Liedjes van de Groninger streektaalzanger Ede Staal zijn door organist Peter Siebesma in een speciaal jasje gehuld. Het resultaat is zondag 25 oktober voor het eerst te horen in de Grote Kerk van Emmen.

Het programma bevat orgelimprovisaties, vocale kwartetten en teksten. Organist Peter Siebesma licht het werk van Ede Staal toe en improviseert op het orgel Ede’s muziek.

Daarnaast zingen vier vocalisten (Hanneke van den Berg, sopraan; Marjanca Koetsier, alt; Taco van den Berg, tenor en Reinder van de Molen, bas) liedjes van Staal, begeleid op piano en worden teksten van Staal gelezen.

Siebesma speelde in 2018 improvisaties van elf liedjes van Ede Staal op negen verschillende Noord-Groningse kerkorgels gespeeld, waarvan ook een cd is uitgebracht. Hij en Ede groeiden vlak bij elkaar op in Kruisweg en Leens. Ook schreef Siebesma een boek over Leens: De weg van Lains noar Klooster , een verhalenbundel over het Groningse dorpsleven van de jaren vijftig en zestig.

Kaarten bestellen

Het concert begint 25 oktober om 16.00 uur. Vanwege corona staan de stoelen op anderhalve meter. Kaarten zijn via zuidenveldcultureel@gmail.com te koop.

Nieuws

Meest gelezen

menu