Poetry Per Tutti in Forum Groningen: 'Het is net alsof jullie niet durven lachen'

Een ode aan de eerste liefde. Dat is het thema van de 87ste Boekenweek die nog tot en met tweede paasdag duurt. In Forum Groningen droegen dinsdagavond zes schrijvers voor, rockte een duo en betoverde Sholeh Rezazadeh door met stille lippen te spreken.

Levi Weemoedt draagt voor tijdens Poetry Per Tutti in Forum Groningen.

Levi Weemoedt draagt voor tijdens Poetry Per Tutti in Forum Groningen. Foto: Corné Sparidaens


Van paniek is geen sprake. Maar het programma staat op het punt van beginnen. En van Neusa Gomes, die uit Rotterdam moet komen, is taal noch teken vernomen. Literatuurprogrammeur Rense Sinkgraven laat in de zaal nog wat muziek opzetten. Highway to hell van AC/DC klinkt en de 73-jarige Isaäck Jacobus van Wijk, beter bekend als zijn alter ego Lévi Weemoedt, tikt met zijn hand op de maat van de rockmuziek mee. Het is alsof hij er de humor wel van in zin ziet. Het is een voorproefje van de punkrockende uitsmijter Cashmyra.

Sylvia Hubers checkt nog even of de microfoon op de juiste hoogte staat en opent. Vrij naar Maarten Luther - ,,of was het Martin Luther King?” – citeert ze. ,,Als ik weet dat morgen de wereld vergaat, plant ik vandaag een boom.” Veel tijd om daar over na te denken is er niet, want haar tempo ligt hoog. ,,Je houdt tegenwoordig je hart vast bij de verkiezingen”, zegt ze als ze het volgende gedicht aankondigt: ,,Per ongeluk een totalitaire dictatuur.”

Levi Weemoedt mist de lach in de zaal

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's