Liefde & oorlog in dramaserie met dierenarts James Herriot in ‘All Creatures Great and Small’

De Britse serie ‘All Creatures Great and Small’, met hoofdpersoon James Herriot, blijft een grote hit bij tv-kijkers. Het derde seizoen is vanaf vanavond ook in Nederland te zien. Het belooft een roerige reeks te worden voor de geliefde personages, tegen de achtergrond van het idyllische platteland.

James Herriot (Nicholas Ralph) en Helen Alderson (Rachel Shenton) op het idyllische platteland van Yorkshire in All Creatures Great and Small.

James Herriot (Nicholas Ralph) en Helen Alderson (Rachel Shenton) op het idyllische platteland van Yorkshire in All Creatures Great and Small. Foto Playground & A3MI

De dramaserie is een zogeheten remake : tussen 1978 en 1990 konden tv-kijkers de avonturen van de dierenarts al volgen, bij de BBC. In ons land werd All Creatures Great and Small destijds door de NCRV uitgezonden onder de titel James Herriot . Er klonk hier en daar wat gemor toen er een opgepoetste versie werd aangekondigd, die in 2020 in première ging. Moest deze klassieker nu ook al in een nieuw jasje worden gestoken? Het antwoord daarop is, na twee seizoenen en evenveel kerstspecials: ja, zeker. Het hartverwarmende verhaal brengt miljoenen kijkers in vervoering. Niet alleen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waar twee commerciële zenders afnemer zijn, maar dankzij BBC First kan ook in ons land (met ondertiteling) worden genoten van de belevenissen van Herriot (een rol van Nicholas Ralph).

Solliciteren