Luisterwandeling 'Huilende Bruiden' langs vervallen boerderijen in de Graanrepubliek krijgt na uitverkochte reprise extra vervolg

Langs 'Huilende Bruiden' op de Hamdijk achter Klein-Ulsda. Foto: Huisman Media

De luisterwandeling Huilende Bruiden van Peergroup, gemaakt door podcast- en documentairemaker Tom Tieman, keert terug naar de Hamdijk in Klein Ulsda. Een eerste reprise van 23 tot 27 februari was al snel uitverkocht. Daarom volgt een extra, driedaagse reeks, van 4 tot en met 6 maart.

In het eerder goed ontvangen Huilende Bruiden lopen bezoekers individueel getooid met een koptelefoon langs monumentale herenboerderijen in het Oldambt die nu veelal in verval zijn geraakt. De vraag luidt: wat hiermee te doen, slopen of behouden?

Goed bezocht DvhN-debat

Dagblad van het Noorden besteedde tijdens de eerste editie van Huilende Bruiden al aandacht aan deze kwestie, tijdens een goed bezocht debat in een van deze enorme boerderijen, in dit geval een nog wel goed onderhouden exemplaar.

Tom Tieman mixte deze kwestie met een persoonlijk verhaal, dat mede terugleidt naar het huis van zijn oma. Meer informatie is te vinden op www.peergroup.nl .

Nieuws

menu