MEER Uitjes in Groningen en Drenthe: vijf tips

Supertramp tribute band Supertrap. FOTO MARK ISARIN

Geniet van Het Orakel, een hedendaags mysteriespel. Luister naar harpist Remy van Kesteren. Bezoek de lezing van schrijver Guido van Hengel of bekijk ruim 100 quilts. Genoeg te doen op cultureel gebied in Groningen en Drenthe de komende dagen.

Roedel - Een alternatieve geschiedenis van Joegoslavië

Guido van Hengel is morgen te gast bij Van der Velde Boeken Assen om over zijn meest recente boek Roedel - Een alternatieve geschiedenis van Joegoslavië te vertellen. Roedel is een boek over het gedeelde lot van dieren en mensen in Europa. In deze lezing gaat Van Hengel dieper in op de metamorfose als belangrijkste inspiratie voor het schrijven van Roedel.

Welke dieren leven er in ons? Hoe vervalt een land van de ene op de andere dag in chaos? Wat betekent het dat vertrouwde buren, met wie je altijd samen hebt gewoond, moordenaars worden? En wat gebeurt er allemaal in de schemer, op het ‘uur tussen hond en wolf’? De avond wordt muzikaal omlijst door passende muziek bij de teksten en beelden uit Van Hengels boek. Aansluitend is er alle tijd om vragen te stellen aan de schrijver en het boek te laten signeren. Aanmelding is verplicht en kan via assen@boekhandelvandervelde.nl of 0592-317519.

Assen - Van der Velde Boeken, vr 19 uur, 5 euro

Een hedendaags mysteriespel in de Doopsgezinde kerk

Het Orakel is een hedendaags mysteriespel. Een theatraal ritueel: 22 gedichten, veertien staties en een mens op zoek naar een god in zichzelf. De Via Crucis van Liszt is een werk van grote verstilling. En onlosmakelijk verbonden met het goddelijke. De veertien staties van deze kruisweg, momenten uit de lijdensweg van Jezus, worden tot de essentie teruggebracht.

Hymnen en op Bach geïnspireerde koralen worden gecombineerd met unisono zang, waarbij de grenzen van de gangbare tonaliteit worden opgezocht. Bescheidenheid is hier een eerste voorwaarde, want de boodschap is belangrijker dan de boodschapper. Leks Compagnie combineerde dit werk met ‘groet god’, een dialoog tussen mens en god van Eva Gerlach en Sasja Janssen, tot een muziektheatrale soloperformance.

Groningen - Doopsgezinde Kerk, vr 16 uur, 10 euro

Een ode aan de Britse band Supertramp

De Supertramp tributeband Supertrap brengt morgen in De Molenberg in Delfzijl een ode aan Breakfast in America . Dit album van de Britse band Supertramp uit 1979 is hun bestverkochte album. Het bevat grote hits zoals The Logical Song , Goodbye Stranger , Breakfast in America , Take the Long Way Home en Child of Vision .

Het album wordt integraal opgevoerd. Aangevuld met een selectie van onder andere de albums Crime of the Century en Even in the Quietest Moments . Muziek uit de gouden tijd van Supertramp waarin Roger Hodgson en Rick Davies als tegenpolen de mooiste muziek produceerden en deze band misschien wel de meest succesvolle rockband ter wereld was.

Delfzijl - De Molenberg, vr 20.15 uur, 22,50 euro

Instrumentals en een echt robotorkest

Drie jaar geleden deed Remy van Kesteren een theatertour met het Analogue Robot Orchestra. De harpist is echter altijd weer op zoek naar nieuwe muzikale invalshoeken. Samen met de ontwerper en bouwer van deze elektronische ritme-instrumenten, Jurjen Alkema, heeft Van Kesteren het afgelopen jaar hard gewerkt aan meer, beter en net iets anders.

Muzikale avonden met Remy en zijn robotorkest staan in het teken van eigen composities en covers, begeleid door de bijzondere visuals van Jurjen, die de wereld rondom het ‘roborkest’ van gedaante zullen doen veranderen. Een nieuwe muzikale reis met deze bijzondere instrumentalist. De regie is in handen van Eric Corton.

Groningen -De Oosterpoort, vr 20.15 uur, 24,50 euro

De reis van je leven in quilts

De Wadd’n Quilters houden vrijdag en zaterdag voor de negende keer hun tweejaarlijkse quilttentoonstelling verdeeld over vier locaties in Baflo. Het thema is: De reis van je leven. Geniet van ruim 100 quilts en ander textiel, van traditioneel tot modern richting art in kunsthuis Stol-Vennemahuis (een woning in de jaren dertig stijl, waarvan het interieur isgerestaureerd) of op een van de drie andere locaties: de middeleeuwse Laurentiuskerk met vrijstaande toren, Het Anker en het Dorpscentrum Agricola.

In het Dorpshuis zijn diverse verkoopstands met verschillende materialen en zelfgemaakte producten. Ook worden er demonstraties gegeven op de verschillende locaties.

Baflo - Laurentiuskerk, vr en za 10-17 uur, gratis

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu