MEER Uitjes in Groningen en Drenthe: vijf tips

What is love. FOTO BEN HOUDIJK

Kom luisteren naar het samenwerkingsproject ‘Libera me’, laat je meeslepen in het levensverhaal van André Hazes of ga de liefde aan in Groningen. Er valt op cultureel gebied weer genoeg te beleven in Groningen en Drenthe.

Project ‘Libera me’ in première in Vries

In de Bonifatiuskerk in Vries brengt kamerkoor Con Anima op tweede paasdag de voorstelling Libera Me, met als thema ‘Macht en Onmacht’ . Con Anima is initiator van dit project en wordt bijgestaan door Kamerkoor Illumina uit Leeuwarden, projectzangers uit de regio, musici, componisten, schrijvers en kunstenaars. De artistieke leiding is in handen van Jan Verbogt.

Motto in Libera Me is ‘Geef mijzelf mezelf’; hieruit spreekt het verlangen om jezelf te kunnen zijn. Dit komt tot uiting in liederen, klanken, teksten en visuele verbeelding. De muziek beweegt zich tussen het gregoriaans, de polyfonie en composities van nu. Een aantal werken zijn speciaal gecomponeerd voor het project en gaan in Vries in première.

Na de uitvoering in Vries volgen nog twee voorstellingen: op 12 juni in Leeuwarden en op een nog nader te bepalen datum en locatie in de Stad Groningen in het najaar. Het proces blijft in beweging zodat de voorstellingen verschillend van karakter kunnen zijn.

Vries - Bonifatiuskerk, ma 18 apr, 15 uur, 17,50 euro

Het verhaal van de geliefde volkszanger

Zeven jaar na de laatste opvoering brengt Stage Entertainment Hij Gelooft in Mij terug in het theater. De succesvolle André Hazes-musical is weer op tournee en is sinds gisteren neergestreken in MartiniPlaza. De hoofdrol is opnieuw voor Martijn Fischer, die de geliefde volkszanger als geen ander gestalte weet te geven. Actrice Roosmarijn Luyten is te zien in de rol van Rachel Hazes.


Hij Gelooft in Mij vertelt het eerlijke levensverhaal van de grootste volkszanger van ons land. De musical is een oprecht, geestig, maar ook ontroerend muzikaal verhaal over de mens achter de volksheld. Zijn bekendste nummers illustreren de toppen van zijn succes en zijn persoonlijke dalen.

Je hoort maar liefst 22 Hazes-hits, waaronder Bloed, zweet en tranen , Een beetje verliefd , Droomland , De Vlieger en natuurlijk Zij gelooft in mij .

Groningen - MartiniPlaza, t/m 24 apr, di t/m za 20 uur, za ook om 15 uur, zo 14 uur, 47,10 euro (excl. servicekosten, prijs kan variëren op basis van rang)

Zijn we straks echt af van Stefano Keizers?

Stefano Keizers. Wat kun je nog over hem zeggen? Je lijkt niet meer om hem heen te kunnen. Al een paar jaar laat hij alles en iedereen in opperste verwarring achter. Spot hij met theaterwetten. Banjert hij over de beeldbuis. Zijn vorige programma Sorry Baby werd met sterren overladen.

En nu komt hij met zijn derde voorstelling Hans Teeuwen . Als je één ding vooraf van hem weet, is het zijn onvoorspelbaarheid. In zijn debuutvoorstelling schonk Stefano Keizers zijn lichaam aan het publiek, in de opvolger zijn ziel en zijn eer. In Hans Teeuwen is de rest aan de beurt. Wat dat dan ook is. Hierna ben je van hem af. Vrijdag is hij met deze voorstelling ook te zien in De Oosterpoort in Groningen .

Assen - Theater DNK, do 20.30 uur, 19,50 euro

Vormen van liefde en alles daaromheen

What is love is een muzikale theater-en dansvoorstelling van regisseur Casper Vandeputte bij Theater Utrecht en DOX en gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over de liefde. Je zingt het mee in bijna elke popliedje: liefde is het enige dat je nodig hebt. Maar waarom eigenlijk? En is het wel waar? Is liefde voor iedereen even belangrijk? En hoeveel vormen van liefde bestaan er eigenlijk?

In een nieuwe tekst waarin filosofie, psychologie en humor gelijk met elkaar opgaan, gaan Casper Vandeputte en choreograaf Justin de Jager samen met een groep multitalenten - van jong tot oud - de liefde aan. Geïnspireerd op eigen ervaringen, de oudste godsdiensten en de nieuwste wetenschappelijke inzichten, doen ze een poging de liefde te snappen.

Ze discussiëren, musiceren, verlangen, praten met het publiek, en vechten alles uit wat er te bedenken is over de liefde. En als de woorden op zijn, wordt er gedanst.

Groningen - SPOT/Stadsschouwburg, do 20.15 uur, 22 euro

Rock4 keert terug naar het begin

Al tien theaterconcerten lang verleggen de vier zangers van vocal quartet Rock4 hun eigen grenzen en de grenzen van de vocale muziek. Na al die jaren vinden de mannen het tijd om een keer terug te keren naar de beginperiode. In hun theaterconcert Back to Basic draait alles om pure zang in combinatie met vocale acrobatiek.

In dit intieme a capella concert brengt het kwartet nummers van Pink Floyd, Rag’n’Bone Man, Sting en vele anderen. Back to Basic is een indrukwekkende zangervaring waarbij ook de humor niet ontbreekt. Rock4 wordt gevormd door tenoren Luc Devens (leadzanger), en Lucas Blommers, bariton Phillip Schröter en bas Miklós Németh.

Hoogezand - Kielzog Theater, do 20.15 uur, 19,50 euro

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.

Nieuws

menu