Toonkunstkoor Emmen viert feest, stukken van Shakespeare opgeschud in Diever en Groningen Brass Experience: Uitjes in Groningen en Drenthe

Shakefestival in Diever. FOTO MARIUS VISSER

Flip Gaasendam exposeert in Bad Nieuweschans, Groningen Brass Experience neemt Groningen 4 dagen over, Toonkunstkoor Emmen viert haar jubileum, in het Kielzog wordt een familierevue opgevoerd en stukken van Shakespeare staan centraal tijdens het Shakefestival. Weer allemaal leuke tips om je dagen mee door te komen.

Groningen Brass Experience, een nieuw muziekfestival met een gevarieerd programma

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 juni wordt gehouden. Dit vierdaagse festival is ontstaan door de zeer succesvolle Dutch Open Brass Band Championships, een kampioenschap voor brassbands uit de tweede-, eerste- en kampioensdivisie. Er wordt verbinding gezocht met muzikanten uit de amateurwereld, muzikanten op conservatoriumniveau en professioneel niveau.

Deze editie van focust op talentontwikkeling en op de begeleiding van talent. In dat kader is er een concert van London Brass op vrijdag 10 juni, zijn er concerten door plaatselijke muziekverenigingen en is er een educatief element voor getalenteerde muzikanten. Op donderdag 9 en vrijdag 10 juni verzorgen drie leden van London Brass workshops voor ensembles en getalenteerde muzikanten in het Prins Claus Conservatorium. Toehoorders zijn hier welkom. Op zondag 12 juni zijn er concerten op diverse locaties in de Ommelanden met medewerking van onder andere solisten van London Brass, Panevezys cornet quartet Aukstyn en Eirik Gjerdevik op tuba. Het hele programma is te vinden op groningenbrass.com.

Groningen - Conservatorium en De Oosterpoort, 9 t/m 12 juni

Verbinding en contact tijdens Shakefestival

is een nieuwe festival waarbij vreugdevolle ontmoetingen en een feestelijke sfeer moeten zorgen voor verbinding en contact. Tijdens het festival SHAKE worden de stukken van Shakespeare opgeschud, door elkaar gegooid, als uitgangspunt genomen en opgeknipt.

Het Shakefestival bestaat uit kleinschalige theatervoorstellingen op verschillende plekken in Diever. Dit noemen ze ShakeLabs: kleine proeftuinen waarin jongeren van noordelijke culturele instellingen actuele thema’s vertalen naar korte voorstellingen van een half uur. De vrijdag staat volledig in het teken van theater, op zaterdag wordt het festival uitgebreid met gezelligheid rond de Tourist Info met onder andere een foodtruck met eten en drinken. Het exacte programma is te vinden op shakefestival.nl.

Diever - Diverse locaties, vr 18.30-22 uur en za 17-23 uur

Kielzog Rouge Familierevue

Midden in het centrum van Hoogezand staat het huis van de familie Goedhart, het onderkomen van Het K.I.E.L.Z.O.G.; het Kinderen In Erbarmelijke, Lastige, Zielige Omstandigheden Gezelschap. Het leven is er heerlijk, tot op last van de bank, aangespoord door een iets te enthousiaste projectontwikkelaar, het huis gesloten dreigt te worden. Om geld in te zamelen besluiten de kinderen een benefietavond te organiseren met zang en dans en acts: De Kielzog Rouge Familierevue.

Waar de kinderen en hun medebewoners er alles aan doen de avond tot een groot succes te maken, proberen de bankmedewerkers en de projectontwikkelaar er juist voor te zorgen dat dat niet lukt… En wat voor rol spelen die rare buurvrouwen in het verhaal? Zal het de kinderen lukken het huis te redden? Deze voorstelling is gemaakt met amateur-toneelspelers. De regie is in handen van Miranda Bolhuis, de muziek van Harry Voorhout.

Hoogezand - Kielzog, za 20.15, zo en ma 15 uur, 9,50 euro

Feest bij het Toonkunstkoor Emmen | advertentie

Het Toonkunstkoor Emmen viert volgende week vrijdag haar 75-jarig bestaan met een feestelijk herdenkingsconcert. Op het programma staat de uitvoering van het Requiem van W.A. Mozart en de indrukwekkende 2e Lobgesang Symfonie voor groot koor, solisten en orkest van F. Mendelssohn Bartholdy. Daaraan voorafgaand - als eerbetoon aan al diegenen die actief betrokken waren bij de oprichting van het koor in 1945 - een uitvoering van het allereerste werk dat het koor ten gehore bracht in 1946. Het concert vindt plaats in het ATLAS Theater.

Aan het concert wordt medewerking verleend door Johannette Zomer (sopraan), Emilie Wijers (alt), Geert van de Kaaij (tenor) en Stefan Kennedy (bas). De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Nederlands Begeleidingsorkest. De algehele leiding is in handen van Lassen Raykov.

Emmen - ATLAS Theater, vr 10 juni, 19.30 uur, 19,50 euro

Flip Gaasendam - dichter in verf | advertentie

Flip Gaasendam is een rasechte Groninger en dat verloochent hij nooit. Hij vindt zijn onderwerpen veelal dichtbij huis in de stad en in de provincie. Bij Gaasendam begint het verhaal met chaos en die is vaak gehuld in een zweem van groene en blauwe tinten. Hij schept daar orde in en met name het licht moduleert de ruimte en de compositie.

‘Omdat ik van huis uit een aquarellist ben, heb ik geleerd transparant op toon en tint te schilderen.Daar maak ik in mijn olieverven ook gebruik van. Mijn werk wordt als postimpressionis-tisch geclassificeerd. Vanaf zondag exposeert Gaasendam in Galerie Wiek XX in Bad Nieuweschans. Hiermee komt na zevenendertig jaar een einde aan de samenwerking tussen Flip Gaasendam en Galerie Wiek XX. De reden is dat Wiek XX aan het einde van het jaar haar deuren sluit.

Bad Nieuweschans - Galerie Wiek XX, 5 juni t/m 10 juli, vr t/m zo 12-17 uur, gratis

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/uitagenda.

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl.


Nieuws

Meest gelezen

menu