Uitjes in Groningen en Drenthe: Rayen Panday, DNK 10 jaar, Birds of paradise, openluchttheater in Schoonloo en Bas Hoeflaak en Peter Blok

Rayen Panday. FOTO MARLEEN SUZANNE

Ook de komende dagen is er weer genoeg te doen op cultureel gebied. Wat dacht je bijvoorbeeld van de voorstelling Trapeze door Peter Blok en Bas Hoeflaak in De Molenberg in Delfzijl. Je kunt deze voorstelling bezoeken voor de speciale actieprijs van 10 euro! Daarnaast hebben we nog een aantal evenementen voor je uitgelicht. Lees snel verder!

Bas Hoeflaak en Peter Blok in de nok van een circustent

Na de successhow Een man een man komen schrijvers Roel Bloemen en Kees Prins met een nieuwe komische voorstelling. In Trapeze klim je naar de nok van de circustent en daar kom je twee nerveuze trapezewerkers tegen, namelijk Bas Hoeflaak (o.a. Sluipschutters) en Peter Blok (o.a. Penoza, Hij gelooft in mij).

Wanneer ze klaar staan om te springen, verandert ineens de hele avond. En dat zorgt voor de nodige twijfel. Kunnen ze elkaar wel blind vertrouwen dat de een de ander niet laat vallen? De mannen raken aan de praat: over wat circus voor hen betekent, over traditie en over hun eigen ambities. Hun ideeën en toekomstplannen blijken onverwacht verder uit elkaar te liggen dan ze hadden verwacht. Hoe spring je dan uiteindelijk uit die nok naar beneneden? Daar moeten de mannen uiteindelijk toch een besluit over nemen.

Delfzijl - De Molenberg, vr 20.15 uur, 10 euro

Een poging grote levensvragen te beantwoorden door Rayen Panday

De aandacht die we zoeken is misschien niet helemaal de juiste en de aandacht die we krijgen al helemaal niet. Als we allemaal gelijk zijn, hoe bijzonder zijn we dan nog? Waarom verliezen we ons zo in bijzaken dat we de hoofdzaak vergeten? En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen?

Rayen Panday doet vrijdagavond in Emmen tijdens de voorstelling een poging deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen. Maar dat hoeft ook niet.

Emmen - ATLAS Theater, vr 20 uur, 21,50 euro

Groeten van de Veluwe

Unea is de toneelvereniging uit Schoonloo. Sinds 1935 brengen ze al voorstellingen op het toneel en vanaf 2010 zijn dit openluchtvoorstellingen. Dit jaar spelen ze de voorstelling Groeten van de Veluwe.

Deze komedie gaat over de familie Bruinsma, een zwaksociaal gezin en de familie Zwaanswijk, een goed gesitueerd gezin. Oma van de familie Zwaanswijk wint de eerste prijs met een cryptogram. De prijs is een week vakantie in een caravan op de Veluwe. Het kamperen is voor deze mensen die in luxe leven een volslagen nieuwe ervaring en ze kampen dan ook met ernstige aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor het gezin Bruinsma die eerder met dit bijltje hebben gehakt. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontaties tussen de beide families dan ook niet uitblijven.

Schoonloo - Openlucht- en Amfitheater De Strubben, vr en za 20.30 uur, zo 14.30 uur, 8 euro (5 t/m 18 jaar 4 euro)

Het kolkt in Assen, DNK 10 jaar!

Tot en met zondag is het feest in Assen. Onder de noemer Het kolkt in Assen viert cultureel centrum De Nieuwe Kolk haar 10-jarig bestaan. Iedereen is van harte welkom om dit feestelijke jubileum bij te wonen.

Er is een gevarieerd programma voor jong en oud in de bibliotheek, theater en bioscoop met onder andere een optreden van MEAU, een open huis, een catwalk brunch en een uniek lichtfestival. Het hele weekend staat ook de reguliere programmering in het teken van 10 jaar De Nieuwe Kolk. Zo draaien er in de bioscoop allerlei toptitels van de afgelopen jaren. Het hele programma is te vinden op dnk.nl/10 jaar.

Assen - DNK, do t/m zo

Kleurrijke vogels uit vreemde landen | advertentie

De expositie Birds of Paradise wil kunstenaars uit andere culturen bij elkaar brengen en laten zien hoe kunstenaars hun huidige ‘dubbele cultuur’ vormgeven in hun kunst. Sommigen voelen nog de noodzaak de vreselijke situaties in hun thuisland in kunst te verwerken, om zo die traumatische ervaringen een plaats te kunnen geven. Anderen proberen juist het verleden achter zich te laten en zich in hun kunst te richten op de toekomst in een nieuw land met een andere cultuur.

Onder de vele ‘nieuwe Nederlanders’ die de afgelopen jaren naar Nederland zijn gekomen en hier een plek hebben gevonden, bevinden zich veel zeer getalenteerde kunstenaars. Zij zijn vaak kleurrijke vogels uit voor ons vreemde landen, die als echte vogels in vrijheid proberen te leven en daar te leven waar ze kunnen zijn wie of wat ze zijn. Te zien vanaf aanstaande maandag in Martiniplaza.

Groningen - MartiniPlaza, vanaf ma t/m 27 januari, ma t/m vr 10-17 uur, gratis

Meer uitjes vind je op dvhn.nl/agenda

Een evenement aanmelden kan via uitservice.nl

Nieuws

menu