Margaretha Consort geeft zondag livestreamconcert in Assen onder leiding van barokspecialist Jos van Veldhoven

Het Drentse barokensemble Margaretha Consort. Foto: pr

Het Margaretha Consort geeft zondagmiddag in Assen een concert dat geleid wordt door gastdirigent Jos van Veldhoven. Publiek mag er niet bij zijn in Het Lichtpunt, daarom komt er een (gratis) livestream.

Op het programma staan psalmversies van Johann Rosenmüller, waaronder het De Profundis (Psalm 130) en het bijna nooit uitgevoerde Dies Irae van Giovanni Legrenzi. De werken zullen mondeling worden toegelicht.

Het Margaretha Consort, dat artistiek geleid wordt door de Drentse celliste Marit Broekroelofs, bestaat uit barokspecialisten uit heel Europa. Jos van Veldhoven was tot 2018 dirigent en artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging.

Matthäus Passion in Naarden

De barokspecialist leidde jarenlang de traditionele Matthäus Passion in Naarden. Naast Bach boog Van Veldhoven zich regelmatig over minder vaak gespeeld repertoire uit de oude muziek, zoals de werken van Rosenmüller en Legrenzi. Het is rondom deze partituren dat Broekroelofs en Jos van Veldhoven elkaar vinden.

Het concert zondag 23 januari begint om 17 uur en is via een livestream (via www.margarethaconsort.nl ) gratis te bekijken. Kijkers wordt gevraagd om een donatie te doen.

Nieuws

menu