Mel C presenteert Europese talenten-awards tijdens Eurosonic Noorderslag (maar kan niet naar Groningen)

Mel C in 2017. Foto: Marlene Marino

Voormalig Spice Girl Mel C presenteert de uitreiking van de Europese poptalentenprijzen, die in het online programma van Eurosonic Noorderslag (ESNS) is opgenomen. Ze komt er echter niet voor naar Groningen.

Daar hoopte de organisatie nog lang wel op. ,,Tot dinsdag was het de bedoeling dat ze naar De Oosterpoort zou komen”, zegt festivalcoördinator Peter Sikkema. ,,Woensdag bleek dat definitief onmogelijk.”

De Britse lockdown om corona in te dammen en besmettingsrisico lagen eendrachtig de komst van Mel C - minder bekend onder haar echte naam Melanie Chisholm - naar Groningen in de weg. Haar aandeel in de show wordt nu in Londen opgenomen.

Digitale uitreiking in het NITE Hotel

De uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards Ceremony is met randprogrammering en al op vrijdagavond 15 januari online via te volgen het via het NITE Hotel van NNT/Club Guy & Roni . Vanaf 20.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt van deze jaarlijkse Europese prijs voor populaire en hedendaagse muziek. De awards volgde in 2019 de eveneens jaarlijkse EBBA’s op.

Eerdere presentatoren waren Jools Holland, samen met Eric Corton, in 2019 en Conchita Wurst in 2020, die nog wel in levende lijve aanwezig waren in Groningen. Er zijn in totaal 16 buitengewone artiesten uit 16 Europese landen genomineerd voor de Music Moves Europe Talent Awards 2021. Namens Nederland is Rimon genomineerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
esns
menu