Meliza de Vries, getogen in Friesland, schreef met Sommigen zeggen het beste Instagram-gedicht

'Sommigen zeggen' van Meliza de Vries, volgens een vakjury het beste Instagramgedicht Foto: DvhN

Meliza de Vries uit Ouderkerk Aan De Amstel is uitgeroepen tot winnaar van de AMAI Award voor het beste gedicht op Instagram.

De Vries, geboren in Sri Lanka en opgegroeid in Friesland, kreeg de onderscheiding zaterdag in Culemborg voor haar Instagedicht Sommigen zeggen , een foto van een handgeschreven tekst op een luchtpostenvelop.

De jury, met onder anderen Tsead Bruinja en literatuurwetenschapper Kila van der Starre, spreekt van een sterke tekst die op zichzelf kan staan maar waarbij het beeld heel veel betekenis toevoegt.

‘Volg de beren op je weg/ ze brengen je thuis’

Dat is zaterdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Culemborg. De juryprijs voor de beste quote ging naar @gedichten_van_naomi van Naomi Ramaker, de voormalig juniorstadsdichter van Harderwijk: ‘Volg de beren op je weg/ ze brengen je thuis’.

Er werden ook publieksprijzen toegekend. Het Instagram-account @dagliefboek viel twee keer in de prijzen, met beste gedicht en beste account. Het publiek koos een bericht van @same_geek als beste quote.

Het was de eerste keer dat in Nederland prijzen werden uitgereikt voor Instagrampoëzie , een snel aan populariteit winnend fenomeen waarbij beeld en tekst gelijkwaardig zijn. De winnaars zijn gekozen uit 2500 inzendingen.

Nieuws

menu