Merlijn Twaalfhoven initieert alternatieve verkiezingen. Wat maakt jouw woonplaats tot een goede plek?

Merlijn Twaalfhoven

Componist Merlijn Twaalfhoven heeft het initiatief genomen voor een alternatieve verkiezing. Die moet leiden tot meer samenhang.

De zogeheten Toekomstverkiezing wordt gehouden tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Voorafgaand worden inwoners van Nederland, zowel volwassenen als kinderen, gevraagd aan te geven wat hun woonplaats tot een goede plek maakt.

De beschrijvingen en verhalen moeten leiden tot twaalf toekomstvisies die vervolgens in elke gemeente worden aangeboden aan de nieuwgekozen gemeenteraad. De in Wapserveen geboren Twaalfhoven (1976) heeft zich voor de Toekomstverkiezing laten inspireren door kunstprojecten in onder meer Palestina, Syrië Cyprus, Jordanië en Brazilië.

‘Maak zichtbaar waar we het wél over eens zijn’

,,Het vertrouwen in de politiek is nu ongekend laag en de coronacrisis brengt een gevoel van onzekerheid mee. Daarom geloof ik dat het nodig is om te ervaren wat er wél goed gaat. Nu het gemeenschappelijk belang afgedekt lijkt te worden achter de felle discussies, willen wij zichtbaar maken waarover we het wél eens zijn”, aldus Twaalfhoven.

De Toekomstverkiezing wordt op 8 februari gelanceerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Wie een bijdrage wil leveren, kan zich aanmelden via toekomstverkiezing.nl

Nieuws

Meest gelezen

menu