Met The Analogues naar de Abbey Road Studios, The Beatles achterna

Verslaggever Eric Nederkoorn in de befaamde Abbey Road Studios, waar hij het optreden van The Analogues bijwoonde. Foto: DvhN

Voor iedere fan van The Beatles is het een droom: een bezoek aan de Abbey Road Studios in Londen. Voor verslaggever Eric Nederkoorn kwam deze uit.

Met dank aan The Analogues. De Nederlandse band nam er met een live-optreden een eigen versie op van het allerlaatste Beatles-album, Abbey Road .

Rondkijken en meebeleven

Een dubbele sensatie dus: rondkijken in de ruimtes waar The Beatles hun werk vastlegden, en meebeleven hoe de halve eeuw oude plaat een volgend leven werd gegund. The Analogues staan bekend om een diepgaand onderzoek naar de opbouw van Beatles-songs, om die minutieus de zalen in te spelen. De band gebruikt exact hetzelfde instrumentarium als indertijd de Fab Four.

De live-registratie in de studio vormde de opmaat naar de komende tournee Let It Be: Abbey Road . Eric Nederkoorn sprak onder meer met bandleden Felix Maginn en Diederik Nomden. Ook zag hij de belangrijkste Beatles-biograaf, Mark Lewisohn, uit zijn dak gaan bij de toegift. Dan móest het wel goed zijn.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu