Mevrouw Ogterop debuteert met een 'kutvoorstelling', waarin niets mankeert aan de kapsels - zo trapt Lotte Dunselman af met dit nieuwe Meppeler productiehuis

Schouwburg Ogterop in Meppel heeft een eigen productiehuis. Het wordt de eerste jaren gevoed door de van oorsprong Meppelse actrice Lotte Dunselman en heet, naar de stichter van het theater, Mevrouw Ogterop. Zaterdag gaat de eerste voorstelling in première.

Lotte Dunselman, Alejandra Theus en Marjolein Ley (vlnr.) repeteren voor 'Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed'.

Lotte Dunselman, Alejandra Theus en Marjolein Ley (vlnr.) repeteren voor 'Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed'. Foto: Gerrit Boer

Mevrouw Ogterop komt meteen maar met de opmerkelijkste titel van dit theaterseizoen: Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed . Lotte Dunselman kan er zelf nog steeds om lachen. ,,We krijgen van veel theaters waar we spelen te horen dat het zo’n sterke titel is.” Als de productie in het gesprek ter sprake komt, heeft ze het terloops over ‘anders dan in de kutvoorstelling...’ of ‘na de kutvoorstelling gaan we...’ Zo vaak gezegd wordt het vanzelf normaal.

Het productiehuisplan kwam van de interim-directie