Mieke Fokkinga en Stijn Rietman met 'All The Small Things' in galerie with tsjalling: in Groningen

'Trio' van Stijn Rietman.

In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 6 juni de duo-tentoonstelling ‘All The Small Things’ geopend. In deze expositie komt het werk van tekenaar Mieke Fokkinga en schilder Stijn Rietman samen.

Stijn Rietman maakt realistische olieverfschilderijen van alledaagse objecten en wegwerpartikelen: rollen wc-papier, schoonmaakmiddelen, feestartikelen of schrijfmaterialen.

Rietman won in 2006 het Dooyewaard Stipendium en in 2015 de Gerrit van Houten Prijs en had in 2016 een solo-expositie in het Drents Museum.

Mieke Fokkinga probeert in haar tekeningen ogenschijnlijk kleine en oninteressante zaken op een poëtische, licht abstracte wijze weer te gegeven. Ze zoekt interessante patronen en vormen in alledaagse voorwerpen.

Mieke Fokkinga was in 2019 genomineerd voor het Hendrik de Vries Stipendium. Haar werk bevindt zich in de collecties van onder meer Museum Voorlinden en het Lisser Art Museum.

De duo-expositie All The Small Things loopt tot en met zaterdag 11 juli. galerie with tsjalling: is op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur geopend en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu