Mooie opsteker voor Drents muzikaal talent: Popsport is coronaproof en gaat dit jaar online

Leeloo Brinkman uit Assen. Eigen foto

Popsport, het coachingsproject voor jonge muzikanten in Drenthe, gaat ondanks de coronacrisis zaterdag 4 april toch van start.

Aan Popsport, bedoeld voor musici tussen 12 en 21 jaar, doen dit jaar acht acts mee. Zij volgen de komende maanden een online programma dat zaterdag start met een workshop van Niels Knelis Meijer van Clash van SPOT/Oosterpoort. Zijn bijdrage gaat over het bepalen van een bandstrategie en gebruik van sociale media.

Wie doen er dit jaar mee?

Popsport helpt dit jaar twee singer-songwriters, twee bands en vier rappers op weg. De singer-songwriters Leeloo Brinkman en Isabella Elzinga uit Assen, de bands Insane Delirium en Bliss uit Emmen en hiphop-artiesten M00N uit Coevorden , Jespar uit Paterswolde en David Riebeek en Nyree Osasso uit Assen.

Coördinator Erik de Vries: ,,We hadden de coaches in de startblokken staan om de acts intensief te gaan begeleiden naar hun optreden op het Bevrijdingsfestival in Assen. Dat gaat niet door, maar we kunnen toch een aangepast online traject aanbieden.”

Workshop tekstschrijven

Na de sociale media workshop, gaan de deelnemers de komende weken aan de slag met het opzetten van hun Facebook, Twitter en TikTok en volgen ze binnenkort nog een workshop tekstschrijven.

Aanvankelijk zou in juli het traject in Drenthe worden afgesloten met een optreden door de ‘winnaar’, die daarna doorstroomt naar het landelijke traject. Dat staat nog op losse schroeven. ,,Pas als er weer evenementen mogen plaatsvinden, kunnen we de acts ook live op het podium zien”, verzekert De Vries.

Nieuws

Meest gelezen

menu