Musea in Groningen verkopen geen passe-partouts voor Groninger Museumnacht. Lustrumeditie wordt 'limited edition'

Orange Skyline. Foto: HP van Velthoven Photo HP

De lustrumeditie van de Groninger Museumnacht op 11 september wordt net als in 2020 een ‘limited edition’. Van passe-partouts zal geen sprake zijn. Bezoekers dienen voor elk van de vijf deelnemende museum een ticket (met een starttijd) bestellen.

De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum Groningen, strip-, animatie- en gamemuseum Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

Deze musea én de Der Aa-kerk openen zaterdag 11 september ‘s avonds - van 19.00 tot 24.00 uur - hun deuren voor publiek, dat niet alleen van de reguliere exposities kan genieten, maar ook van bijvoorbeeld speciale acts, muziek en workshops.

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum presenteert Stukafest The Lost Night Collective , een dansperformance over het vastzitten in denkbeelden en verwachtingen van de samenleving. Verder is er muziek van gitarist Stanimir Lambov en van de band Toucan Coma.

Bij Storyworld in het Forum geeft de Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman demonstraties. In de Rabo Studio van het Forum staat de installatie Habitat van Heleen Blanken opgesteld.

Bezoekers van het Universiteitsmuseum kunnen via virtual reality (VR) de archeologie van de toekomst ervaren. Verder is er hiphop van Alexander Moto en geven de violisten Elena Muñoz de Morales en Belén Pérez van Bihotz Duo een concert.

Stadsdichter Myron Hamming maakt zijn opwachting bij GRID Grafisch Museum Groningen , waar verder een tentoonstelling is te zien vaneen samenwerking tussen illustrator Olivia Ettema en schrijfster Franca Treur.

In het Groninger Museum staat een silent disco van KopjeK geprogrammeerd en zijn er optredens van Rani, Orange Skyline en Eva Waterbolk.

In de Der Aa-kerk fotografie - de kerk is hoofdlocatie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind - virtual reality en de enorme multimedia-installatie LAWKI-NOW van designcollectief ARK.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu