NNT schrapt eerste try-out Borgen van zondag

Het Noord Nederlands Toneel heeft de eerste try-out van Borgen van zondag geschrapt. De voorbereidingen in de Stadsschouwburg vergen te veel tijd om de voorstelling dan al te kunnen spelen.

De beslissing hiertoe heeft het artistieke team om drie uur in de nacht van dinsdag op woensdag genomen. Na een lange repetitieperiode in de Machinefabriek, het thuistheater van het NNT in Groningen, verhuisde de ploeg deze week naar de Stadsschouwburg. Het kost meer tijd dan vooraf ingeschat om het tien uur durende Borgen daar ter plekke af te monteren, in samenhang met de uitzonderlijk technische opgaven die deze productie met zich meebrengt.

Het betreft weliswaar een try-out, toch vindt het gezelschap dat het publiek geen voorstelling mag voorschotelen die bij voorbaat al niet aan de verwachtingen voldoet. Kaartjes voor een try-out kosten immers 52,50 euro. Publiek dat al een kaartje heeft is inmiddels geinformeerd en uitgenodigd bij een andere try-out. Dat kan voor velen een probleem zijn, omdat die try-outs (dinsdag 8/3 en en donderdag 10/3) op doordeweekse dagen zijn en om 13.00 uur beginnen. Daarom creëert het NNT extra publieksruimte in het premièreweekeinde van volgende week, en bij de voorstellingen in het afsluitende weekeinde in juni.

De première van Borgen is volgende week zaterdag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
menu